top of page

Tank Weekly Explore 26 February - 3 March 2024ว่าไงสายอาร์ต เข้าสู่สัปดาห์สุดท้ายของเดือนกุมภาพันธ์กันแล้ว สัปดาห์นี้มีนิทรรศการใหม่ๆให้เราได้ไปรับชมอีกเพียบ จากทั้งในกรุงเทพ เชียงใหม่ และสงขลา!! จะมีนิทรรศการอะไรบ้าง ถ้าพร้อมแล้วก็ไปรับชมกันได้เลย!!

.

เริ่มด้วยนิทรรศการ “Chalotte’s Castle” นิทรรศการศิลปะเดี่ยวครั้งที่สองของแม็กชา (Mackcha) ที่จะเชิญเราเข้าสู่ปราสาทของชาล็อต ที่จะมีคาแรคเตอร์ต่างๆมากมายซ่อนอยู่ให้เราได้ค้นหาจากรูปภาพภายในนิทรรศการ เปิดให้เข้าชมวันเสาร์นี้ ใครเป็นแฟนคลับของน้องชาล็อตห้ามพลาดเด็ดขาด ต่อด้วยนิทรรศการจากจังหวัดเชียงใหม่ “fall” โดย นิพันธ์ โอฬารนิเวศน์ กับนิทรรศการที่จะเป็นพื้นที่เปิดให้กับทุก ๆ คนได้ออกเดินทางร่วมกันพร้อมสัมภาระที่เป็นภาพปะติดปะต่อของชีวิตบนเส้นทางที่เต็มไปด้วยความเปราะบางทางความหมาย และนิทรรศการ “LUNATIQUE” โดย Naisu ศิลปินทัศนศิลป์ ที่โดดเด่นด้วยผลงานภาพประกอบจนได้รับเสียงชื่นชมทั้งในและต่างประเทศ และ Sophirat ช่างภาพนู้ดอันดับต้นๆ ของประเทศ ผู้เคยทำงานเป็นช่างภาพในเยอรมนีกว่า 3 ปี กับผลงานที่ได้นำความหลงใหลและพื้นหลังที่มีร่วมกันของศิลปินทั้งคู่เกี่ยวกับผู้คน ธรรมชาติ วัฒนธรรมย่อย ระเบียบทางสังคม ผ่านตัวแทนของดวงจันทร์ ยังมีนิทรรศการอะไรอีกบ้าง ตามไปรับชมกันได้เลย!!


What's up, Art Lovers? We are entering the final week of February and there are plenty of new exhibitions for us to check out this week in Bangkok, Chiang Mai, and Songkhla!! What exhibitions will there be? If you're ready, let's go check them out!!


Starting with the exhibition "Chalotte’s Castle", the second solo art exhibition by Mackcha, will invite us into Chalotte's castle where various characters are hidden for us to discover from the paintings in the exhibition. It opens this Saturday, and Chalotte's fans must not miss it. Next, from Chiang Mai province, the exhibition "fall" by Nipan Oranniwesna, an exhibition that will be a space open for everyone to embark on a journey together with baggage that are patchwork images of life on a path full of fragile meanings. And the exhibition "LUNATIQUE" by Naisu, a visual artist distinguished by his illustration work that has been acclaimed both in Thailand and abroad, and Sophirat, one of the top nude photographers in the country, who has worked as a photographer in Germany for over 3 years, with works that bring together the shared passion and backgrounds of both artists about people, nature, subcultures, social structures, through the representation of the moon. What other exhibitions are there? Go check them out for yourself!!.


_________
“Chalotte’s Castle” นิทรรศการศิลปะเดี่ยวครั้งที่สองของแม็กชา (Mackcha) ที่เธอได้ต้อนรับทุกท่านให้มาเยี่ยมชมปราสาทของชาล็อต อันเป็นสัญลักษณ์ของกล่องสมบัติล้ำค่าที่เรียกว่า ‘ความสัมพันธ์’ และ ‘ความทรงจำ’ ซึ่งถูกบันทึกไว้เป็นภาพวาดชิ้นสำคัญ หากลองมองภาพเหล่านั้นอย่างพิจารณา อาจทำให้ความทรงจำอันเลือนรางกลับชัดเจนขึ้นก็เป็นได้ เพราะในทุกภาพของเธอ จะมีบางสิ่งหรือใครบางคนซ่อนอยู่ในนั้นและรอวันที่จะถูกคิดถึงอีกครั้ง

.

ภายในปราสาทของชาล็อต มีพื้นที่ให้ได้เรียกขานถึงอดีต ซึมซับปัจจุบันเพื่อก่อเกิดอนาคต แล้วหวนคืนมาอีกครั้งดั่งวันนี้ที่นึกถึงวันวาน ครอบครัว ตัวเรา และความสัมพันธ์ ทำให้เราเป็นเราในตอนนี้ เพราะทุกขณะชีวิตนั้นได้สร้างตัวตนของคุณให้เป็นแบบใดในช่วงเวลาหนึ่งเสมอ

.

แม็กชาและชาล็อต จึงขอจูงมือคุณเข้าไปเยี่ยมบ้านของเธอเพื่อสร้างช่วงเวลาแห่งความทรงจำให้กันและกันตราบชั่วนิรันดร์กาล แล้วไปร่วมเฉลิมฉลองงานเลี้ยงสุดอลังการในปราสาทของราชินีชาล็อตไปด้วยกันกับ “Chalotte’s Castle” นิทรรศการครั้งล่าสุดของ Mackcha ที่จะพาคุณท่องไปยังอาณาจักรแห่งดินแดนใต้ทะเลสุดแสนอัศจรรย์ เปิดให้เข้าชมฟรีตั้งแต่วันเสาร์ที่ 2 มีนาคม - 28 เมษายน 2567 ที่ RCB Galleria 2 ชั้น 2 ริเวอร์ ซิตี้ แบงค็อก

.

.

Location : RCB Galleria 2, 2nd floor, River City Bangkok

Hours : 10:00 - 20:00 น.

รายละเอียดเพิ่มเติม : https://web.facebook.com/Trendygallery.art


ขอบคุณรูปภาพจาก: River City Bangkok

_________


"Chalotte’s Castle", the second solo exhibition by Mackcha. She extends a warm welcome to everyone to visit Chalotte's Castle, which symbolizes the precious treasure chest known as "Relationships and Memories", captured through important drawings. Upon careful observation of these images, one may find certain hidden elements or people within them, evoking memories waiting to be revisited someday.

.

“Chalotte’s Castle” offers a space for reflection on the past, immersion in the present, and envisioning the future. Just like today, reminiscent of yesterday, family, ourselves, and relationships, shaping us into who we are at this moment. Each moment in life contributes to shaping our identity at a particular time.

.

Mackcha & Chalotte join hands to visit her home, creating timeless memories together, forever and ever.

.

Join in the magnificent celebration at the grand feast within the castle of Queen Chalotte in the exhibition “Chalotte’s Castle”, Mackcha’s latest spectacle that will transport you to the wondrous underwater kingdom. 


The exhibition is open from 2 March - 28 April 2024 at RCB Galleria 2, 2nd floor, River City Bangkok. 

.

.

Location: RCB Galleria 2, 2nd floor, River City Bangkok

Hours: 10:00 AM - 8:00 PM

 

Photo credit: River City Bangkokกว่า 30 ปีที่ผ่านมา นิพันธ์ โอฬารนิเวศน์ สร้างสรรค์ผลงานศิลปะด้วยรูปแบบที่หลากหลาย คุณสมบัติพิเศษของการเลือกใช้วัสดุและภาษาทางศิลปะของเขาที่สอดแทรกอยู่ในกระบวนการการทำงาน เทคนิค ที่ไม่มีข้อจำกัด วิถีชีวิตที่เดินคู่ขนานไปกับเรื่องราวทางประวัติศาสตร์ สังคม และการเมือง อย่างปุถุชนคนหนึ่ง จึงได้ขยายความออกมาเป็นโครงสร้างความสัมพันธ์ของมนุษย์ที่ในบางครั้งอาจอยู่ในรูปแบบของแผนที่ ภาพถ่าย ข่าวสาร ประวัติศาสตร์ หรือความทรงจำ

.

ว่าด้วยระยะของเหตุการณ์ ต่างเวลาต่างวาระ บางสิ่งไกลจากสายตา บางสิ่งใกล้กว่าด้วยความคิด เส้นชีวิตของมนุษย์แทบจะทุกคนล้วนขีดคู่ขนานไปกับรอยทางประวัติศาสตร์ มีภาพถ่ายมากมายที่นิพันธ์นำมาใช้ในผลงานของเขา ภาพถ่ายเหล่านี้อาจจะไม่ได้ถูกนำเสนอในฐานะสารสื่อความเพียงอย่างเดียว แต่กำลังทำหน้าที่เป็นเครื่องมืออีกหนึ่งชนิดที่เข้ามาขุดค้น ตรวจสอบ และสำรวจความทรงจำและความคิดที่ยังคงไม่ชัดเจนและไม่ตรงไปตรงมา ผลงานของศิลปินจึงมักจะได้รับการอุปมาเป็นรูปแบบกายภาพของทิวทัศน์ (landscape) ในความหมายของนิพันธ์ ผลงานของเขาคือทิวทัศน์ของจักรวาลที่อนุญาตให้ผู้คนเคลื่อนที่โคจรได้ไม่จำกัด เมื่อจักรภพของแต่ละคนล้วนหักเหอยู่บนเงื่อนไขที่แตกต่างกัน เราจะพบเจอหรือสัมผัสถึงกันได้อย่างไร

.

นิทรรศการ fall จะเป็นพื้นที่เปิดให้กับทุก ๆ คนได้ออกเดินทางร่วมกันพร้อมสัมภาระที่เป็นภาพปะติดปะต่อของชีวิตบนเส้นทางที่เต็มไปด้วยความเปราะบางทางความหมาย จริงใจแกลเลอรีขอเรียนเชิญทุกท่านร่วมเดินทางสำรวจรอยต่อเส้นประทางความคิดและการสัมผัสนี้ร่วมกันไปกับนิทรรศการ fall โดย นิพันธ์ โอฬารนิเวศน์ ระหว่างวันที่ 1 มีนาคม – 2 มิถุนายน 2567

.

.

Location : Jing jai Gallery, Chiang Mai

Hours : 10:00 - 17:00 น. (วันจันทร์ - วันศุกร์) และ 08:00 – 17:00 น. (วันเสาร์ - วันอาทิตย์)

รายละเอียดเพิ่มเติม : https://web.facebook.com/JingJaiGalleryChiangMai


ขอบคุณรูปภาพจาก: Jing Jai Gallery Chiang Mai 


______

For over 30 years, Nipan Oranniwesna has been creating a diverse array of artistic works. His special characteristic lies in the selection of materials and the language of art that is embedded in his working process and techniques, which are without limitations. His life journey parallels historical, societal, and political narratives like any common man, thereby expanding into a framework of human relationships that sometimes may take the form of maps, photographs, news, history, or memories.


Regarding the distance of events, different times, and different circumstances, some things are far from sight, some closer through thought. The lifelines of almost every human are drawn parallel to the tracks of history. There are numerous photographs that Nipan uses in his works. These photographs may not only be presented as mere carriers of information but also act as tools that dig, examine, and explore memories and thoughts that remain unclear and indirect. The artist's work is often metaphorically described as the physical form of a landscape. In Nipan's terms, his work represents the landscape of a universe that allows people to move and orbit without restriction. As each person's cosmos bends differently under various conditions, how can we meet or touch each other?

.

The 'fall' exhibition will be an open space for everyone to embark on a journey together with baggage consisting of a collage of life on a path filled with fragile meanings. Jing Jai Gallery cordially invites everyone to join the journey to explore the junctions of thought and this tactile experience together with the 'fall' exhibition by Nipan Oranniwesna from March 1st to June 2nd, 2024.

.

Location: Jing Jai Gallery, Chiang Mai

Hours: 10:00 AM - 5:00 PM (Mondays - Fridays) & 8:00 AM - 5:00 PM (Saturdays - Sundays)

 

Photo credit: Jing Jai Gallery Chiang Maiนิทรรศการศิลปะในชื่อ LUNATIQUE ชุดผลงานแรกของปีจาก a.e.y space ในจังหวัดสงขลา ร่วมกับศิลปินหญิงยุคใหม่สองท่าน คือ Naisu ศิลปินทัศนศิลป์ ที่โดดเด่นด้วยผลงานภาพประกอบจนได้รับเสียงชื่นชมทั้งในและต่างประเทศ และ Sophirat ช่างภาพนู้ดอันดับต้นๆ ของประเทศ ผู้เคยทำงานเป็นช่างภาพในเยอรมนีกว่า 3 ปี ชุดผลงานครั้งนี้นำความหลงใหลและพื้นหลังที่มีร่วมกันของศิลปินทั้งคู่เกี่ยวกับผู้คน ธรรมชาติ วัฒนธรรมย่อย ระเบียบทางสังคม ผ่านตัวแทนของดวงจันทร์

.

ชุดผลงานสื่อสะท้อนถึงจินตนาการภาพความงดงามในยามราตรี (Lunar) บริวารดวงเดียวของโลก ยังมีโลกคู่ขนานอย่าง (Lunatic) รากศัพท์จากภาษาละติน ที่หมายถึงอิทธิพลครอบงำจากดวงจันทร์จนทำให้ผู้คนเกิดการเจ็บป่วยด้านจิตใจ ความบ้าคลั่ง เรื่องราวความผิดปกติ และปรากฏการณ์แปลกประหลาด จนนักปรัชญาชาวกรีกและโรมัน ทั้งฮิปโปเครตีส อริสโตเติล และพลินีผู้อาวุโส ต่างตั้งข้อสังเกตว่า มนุษย์มีสมองเป็นอวัยวะชุ่มน้ำ เมื่อดวงจันทร์มีผลต่อน้ำขึ้นน้ำลง ย่อมต้องมีผลต่อร่างกายของมนุษย์ไม่แตกต่างกันและด้วยเหตุนี้มนุษย์จึงเสี่ยงต่อ "ปรากฏการณ์ทางจันทรคติ" (Lunar Lunacy Effect) หรือ "ปรากฏการณ์ทรานซิลวาเนีย" (Transylvania Effect) ที่ปรากฏอยู่ทั่วยุโรปจนถึงยุคกลาง ว่ากันว่าปรากฏการณ์นี้ส่งผลให้เกิดการกลายร่างเป็นมนุษย์หมาป่าหรือแวมไพร์ในช่วงพระจันทร์เต็มดวง

.

ศิลปินทั้งคู่ถ่ายทอดผลงานพร้อมตั้งประเด็นถึงการมีอยู่และการไม่มีอยู่ ด้วยชุดงานทัศนศิลป์ ศิลปะจัดวาง และภาพถ่ายแนวอีโรติก เชื่อมโยงระหว่างสตรีและดวงจันทร์ เส้นด้ายบางๆ  ที่นำไปสู่การต่อสู้ การตีกลับไปมาระหว่างชายและหญิง การปกป้องสิทธิ ความสัมพันธ์ต่อตนเอง บุคคลอันเป็นที่รัก และระเบียบทางสังคม แปลความความมืด-ความสว่างเป็นสมมุติฐานโลกคู่ขนานของ Lunatic ที่หมายถึงความบ้าคลั่ง และการครอบงำด้วยแสงสว่างจากดวงจันทร์ พร้อมตั้งคำถามว่า การซ่อนเร้นลับลวงราวแม่มดหมอผีนี้ อาจมีคุณค่าและเปล่งประกายมากพอในการเปิดบทสนทนาอันไม่มีที่สิ้นสุดมากกว่าการครอบงำทั้งปวงที่เกิดขึ้นในจักรวาลนี้


หมายเหตุ: เหมาะสำหรับผู้เข้าชมอายุไม่ต่ำกว่า 18 ปี 

.

.

Location : a.e.y.space, Songkhla

รายละเอียดเพิ่มเติม : https://web.facebook.com/Aeyspace


ขอบคุณรูปภาพจาก: a.e.y.space 


_______


The art exhibition named LUNATIQUE is the first set of works of the year from a.e.y space in Songkhla Province, in collaboration with two modern female artists: Naisu, a visual artist known for her outstanding illustrations that have garnered acclaim both domestically and internationally, and Sophirat, a top nude photographer in the country who has worked as a photographer in Germany for over three years. This collection represents the shared passions and backgrounds of both artists concerning people, nature, subcultures, and social structures, using the moon as a metaphor.


The body of work reflects the imagination and beauty of the nocturnal (Lunar), the only satellite of Earth, as well as the parallel world of (Lunatic), a term derived from Latin that denotes the overwhelming influence of the moon that can cause mental illness, madness, abnormalities, and bizarre phenomena. Ancient Greek and Roman philosophers like Hippocrates, Aristotle, and Pliny the Elder observed that since the human brain is a moist organ and the moon affects the tides, it must similarly affect the human body, leading to the "Lunar Lunacy Effect" or "Transylvania Effect" that was widely accepted in Europe until the Middle Ages. It was believed that this phenomenon caused people to transform into werewolves or vampires during the full moon.


Both artists convey their works while raising the issue of being and non-being through a series of visual arts, installation art, and erotic photography, linking women and the moon. Thin threads that lead to the struggle, the back and forth between men and women, defending rights, the relationship to oneself, loved ones, and social order. They transform the darkness-light into the hypothesis of a parallel world of Lunatic, which means madness, and domination by the moonlight. They question whether this deceptive secrecy, akin to witchcraft, may have enough value and brilliance to open an endless conversation more than the overall domination that occurs in this universe.


Note: Suitable for viewers no younger than 18 years old.

.

.

Location: a.e.y.space, Songkhla

 

Photo credit: a.e.y.space  นิทรรศการภาพถ่าย REVEAL of NEVERLAND โดย กุนธิดา กระจ่างกุล กับโลกที่เทคโนโลยีทางข้อมูลและจินตนาการมาบรรจบกัน ภาพกลายเป็นช่องทางสำหรับการเล่าเรื่องที่อยู่นอกเหนือโลกแห่งความเป็นจริง ผ่านเลนส์ของปัญญาประดิษฐ์ เราเริ่มต้นการเดินทางเพื่อสานต่อเรื่องราวของสองโลกที่แตกต่างกัน - ความเป็นจริงอันโหดร้ายของภาวะโลกร้อนและความเพ้อฝันเหนือกาลเวลาของเนเวอร์แลนด์ ภาพสะท้อนให้เห็นถึงความเร่งด่วนของการร้องขอจากโลก อัลกอริธึม AI สร้างสรรค์ภาพที่บันทึกความเป็นจริงบอกเล่าเรื่องราวของความเสื่อมโทรม กระตุ้นให้ผู้ชมเผชิญหน้ากับผลที่ตามมาจากการเปลี่ยนแปลง

.

เข้าสู่เนเวอร์แลนด์ ดินแดนที่ถูกปรากฏขึ้นมาจากผลที่ตามมาของภาวะโลกร้อน ภาพผ่านเลนส์สร้างสรรค์ของ AI จินตนาการถึงสถานที่เมืองอันศักดิ์สิทธิ์ที่ธรรมชาติเจริญเติบโต ภาพที่มีเสน่ห์เหล่านี้ตรงกันข้ามกับวิกฤตการณ์ด้านสิ่งแวดล้อมที่บรรยายไว้ก่อนหน้านี้โดยสิ้นเชิง โดยให้ภาพแวบเดียวไปสู่อาณาจักรมหัศจรรย์แห่งความเป็นไปได้อันไม่มีที่สิ้นสุด

.

ภาพของ AI เรื่องราวของภาวะโลกร้อนและเนเวอร์แลนด์มาบรรจบกัน สร้างเรื่องราวที่ก้าวข้ามขอบเขตของความเป็นจริงและจินตนาการ มันคือคำกระตุ้นการตัดสินใจ ซึ่งเป็นเครื่องเตือนใจว่าด้วยความคิดสร้างสรรค์และนวัตกรรม เราสามารถปรับเปลี่ยนโลกของเราให้ดีขึ้นได้

.

.

Location : HOP PHOTO GALLERY

Hours : 11.00 - 19.00 น.

รายละเอียดเพิ่มเติม : https://www.facebook.com/hubofphotographybangkok


ขอบคุณรูปภาพจาก : HOP Hub Of Photography


_______


The space of inspiration expands when photography enthusiasts gather. Turn on your camera, open up your eyes, and your mind, and be prepared for a new experience with “HOP”, or the Hub Of Photography, which is the first comprehensive photography hub in Thailand. We provide creative space for photography lovers and will take you to discover a whole new dimension in the art of photography from all over the world, regardless of whether you are a professional or an amateur. In addition to being a photography exhibition space, HOP is also a living space that gathers knowledge and creativity for all photography enthusiasts and enables them to exchange views and experiences on photography for everyone who is interested to learn and develop visual storytelling skills through various activities that will be held throughout the year. Photography is something that is near to our hearts. Let’s get together and release your unique inner personality through your photography.

.

.

Location: HOP PHOTO GALLERY

Hours: 11:00 AM - 7:00 PM

 

Photo credit: HOP Hub Of Photographyนิทรรศการภาพถ่าย Bangkok Archive / บางกอกรำลึก เรื่องราวของผู้คนและกิจการร้านค้าในย่านต่างๆ ของกรุงเทพมหานคร โดยอุล์ฟ สเวน (Ulf Svane) ช่างภาพรางวัลชาวเดนมาร์ก 

.

นำเสนอผลงานที่มีแรงจูงใจจากความรักที่มีต่อกรุงเทพมหานคร ในการมุ่งค้นหา เก็บภาพ และบอกเล่าเรื่องราวของร้านค้า ธุรกิจเก่าแก่ที่มีเอกลักษณ์ ผ่านบทสนทนากับผู้สืบทอดมรดกเหล่านี้ ท่ามกลางกระแสการพัฒนาเศรษฐกิจที่รวดเร็ว สถานที่เหล่านี้เผชิญความเสี่ยงต่อการเปลี่ยนแปลง โยกย้าย หรือปิดตัวลง บางกอกรำลึก จึงมุ่งมั่นเก็บรักษาความทรงจำเหล่านี้ไว้เป็นภารกิจเร่งด่วน

บางกอกรำลึกเป็นส่วนขยายจาก Copenhagen Archive นิทรรศการภาพถ่ายที่มีจุดมุ่งหมายร่วมกันคือการบันทึกเรื่องราวของผู้คนและสถานที่ที่มักถูกมองข้ามในฐานะมรดกทางวัฒนธรรม โปรเจคได้รับความร่วมมือกับ UNESCO and the World Congress of Architecture โดยในปี 2024 ผลงาน Copenhagen Archive จะจัดแสดงที่ Copenhagen Museum ณ ประเทศเดนมาร์ก และตีพิมพ์เป็นหนังสือโดยสำนักพิมพ์ชื่อดัง Lindhart & Ringhof

.

“Bangkok Archive / บางกอกรำลึก”  จัดแสดงที่ชั้น 2 C43 : Fashion and Inspiration Space ใน โครงการ Charoen 43 Art & Eatery ตั้งแต่วันที่ 20 ก.พ. - 19 มี.ค.  (อังคาร-อาทิตย์ เวลา 12.00-19.00 น)

.

.

Location : C43 : Fashion and Inspiration Space, Charoen 43 Art & Eatery

Hours : 12.00 - 19.00 น. (ปิดวันจันทร์)

รายละเอียดเพิ่มเติม : https://web.facebook.com/charoen43


ขอบคุณรูปภาพจาก : Charoen43 


______


Bangkok Archive is a documentation project based in Bangkok, founded by award-winning Danish photographer Ulf Svane. Driven by curiosity and a love for the city, we visit old, authentic places and talk to the people who keep these places alive. Due to rapid economic development, these places are constantly at threat of gentrification, relocation and closure. We consider ensuring a lasting memory of these places an urgent task.

.

As newcomers enter and new demands and habits emerge, with each passing year the city loses some of its distinct cultural-historical identity. With each refurbishment and demolition, the city's décor is irreparably changed. At the same time, rising house prices in the city center push large segments of the population further out into the suburbs. Hand in hand with the relocation of people follows the departure of traditional businesses and small industries. Their way of life had set the standard for the environment and appearance of the city for decades. Traditional places to meet, eat, and drink with friends and family, or have your clothes washed or your haircut are at risk of disappearing.

.

We intend to ensure a memory of these places and the personal narratives that hide in plain sight. We wish to remember the city as it used to be and, through this, ask ourselves what kind of city we want to live in in the future. We want to question urban development and the political priorities on which it is based. We believe that the old places are an important part of Bangkok's identity, worth fighting for and preserving so that new generations can get to know the city’s spirit and reflect on the it's future.

.

.

Location: C43 : Fashion and Inspiration Space, Charoen 43 Art & Eatery

Hours: 12:00 AM - 7:00 PM (Closed on Mondays)

 

Photo credit: Charoen43 

.

.

_________

Send us your Art news for PR here: media@arttankgroup.co.th


Art Tank Group offers comprehensive services to the Art Ecosystem (Art auction, Art Handling, Art conservation, media, and events) https://www.arttankgroup.co.th


Contact number: 061-626-4241


ดู 8 ครั้ง0 ความคิดเห็น

Comments


bottom of page